ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΔΟΝ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ - 65 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Η εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος, επιστρέφει!

Μετά από ανάπαυλα τριών χρόνων, η εκδρομή της ΕΔΟΝ επιστέφει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Εκεί όπου, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, θα ανταμώσουμε ξανά στο ψηλότερο βουνό της Κύπρου για να στείλουμε το μήνυμα ότι, η νεολαία αυτού του τόπου δεν συμβιβάζεται με τίποτε άλλο, παρά μόνο με την επανένωση του νησιού μας. Την ίδια στιγμή, η εκδρομή έχει αντι-ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, αφού στα πλαίσια της πραγματοποιείται πορεία ενάντια στις Βρετανικές Βάσεις Τροόδους.

Η εκδρομή ανέκαθεν είχε έντονο δικοινοτικό χαρακτήρα. Μαζί, νέοι από τις δύο κοινότητες, συνεχίζουμε την προσπάθεια η νεολαία να μην συμβιβαστεί με το status quo. Η στασιμότητα στο Κυπριακό τα τελευταία 7 χρόνια, ενισχύει τη σημασία της δράσης των φιλειρηνικών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων του νησιού. Φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη, ότι η νεολαία αυτού του τόπου διεκδικεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία θα ενώνει το νησί μας χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήτριες δυνάμεις. Όλοι μαζί από το πιο ψηλό σημείο του τόπου μας, φωνάζουμε «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή».

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στην Παγκύπρια Εκδρομή στο Τρόοδος της ΕΔΟΝ δίνουμε το ραντεβού μας η ώρα 10:00 στην Πλατεία Τροόδους όπου θα καταφθάσουν τα λεωφορεία από όλες τις επαρχίες για να ξεκινήσει η εκδρομή με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα μέχρι και τις 11:00. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η έναρξη της πορείας προς τις Βρετανικές Βάσεις με την απαίτηση αυτές να απομακρυνθούν από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις 12:30 θα καταφθάσουμε στον εκδρομικό χώρο στα Πλατάνια, για ένα λαϊκό γλέντι, με φαγητό και ποτό το οποίο θα πωλείται στον χώρο.

Λεωφορεία για την εκδρομή θα υπάρχουν από όλες τις πόλεις!

Περισσότερες πληροφορίες: 22766459

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

12/01/2024

© 2024 EDON. All Rights Reserved.