29η Νοεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό

Η ΕΔΟΝ με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, αποστέλλει θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Η 29η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η «Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό», με σκοπό το παλαιστινιακό πρόβλημα να αποκτήσει διεθνή ανταπόκριση. Στις 29 Νοεμβρίου 1947 εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση, το ψήφισμα 181 το οποίο προβλέπει τη λύση δύο κρατών για το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Η σημερινή κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, με την ανηλεή σφαγή και τη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ, καθιστά τη φετινή επέτειο ως μια ημέρα που η ανθρωπότητα ανά το παγκόσμιο οφείλει να εντείνει την αλληλεγγύη της προς τον Παλαιστινιακό λαό. Η υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και η υποστήριξη που λαμβάνει το Ισραήλ από αυτές στα εγκλήματα που διαπράττει, δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητα από τη διεθνή κοινότητα.

Για την ΕΔΟΝ, όπως και για ολόκληρο το Διεθνές Αντιιμπεριαλιστικό Νεολαιίστικό Κίνημα, η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, δεν είναι «επετειακή» ή συγκυριακή. Με εκατοντάδες δράσεις μας τα τελευταία 70 χρόνια, έχουμε εκφράσει την αμέριστη στήριξή μας στον λαό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται για λευτεριά και για αξιοπρέπεια.

Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι όσο η επιθετικότητα του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ εντείνεται, άλλο τόσο πρέπει να εντείνεται και η αλληλεγγύη μας. Γι’ αυτό εξάλλου είναι που από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, έχουμε ως Οργάνωση προχωρήσει σε σειρά ενεργειών, δράσεων και εκδηλώσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως ΕΔΟΝ, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Δράσης στον Παλαιστινιακό Λαό, απευθύνουμε για άλλη μια φορά κάλεσμα στην κυπριακή νεολαία να συμμετέχει στην Μεγάλη Πορεία Ειρήνης που διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή. Ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων. Ενώνουμε τις φωνές μας με το Διεθνές Κίνημα Ειρήνης.

Μαζί απαιτούμε:

  • Άμεση κατάπαυση πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
  • Τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού.
  • Τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη και ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους όπως προνοούν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
  • Μη εμπλοκή της Κύπρου σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και τους λαούς της περιοχής.
  • Έμπρακτη αλληλεγγύη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον Παλαιστινιακό λαό και τερματισμό της στάσης ανοχής της κυβέρνησης Ν. Χριστοδουλίδη στη γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.
  • Εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.
  • Ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο και στον κόσμο.

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων Κ.Σ. ΕΔΟΝ

29-11-2023

© 2024 EDON. All Rights Reserved.