Η ΕΔΟΝ για τα νέα επεισόδια και την αποτυχία του τρομονόμου

Αποτυχία για την οποία προειδοποιούσαμε, τόσο εμείς ως ΕΔΟΝ όσο και πολλοί άλλοι φορείς και οργανωμένα σύνολα, πριν καν εφαρμοστεί η νομοθεσία. Μια νομοθεσία για την οποία δεν σταματήσαμε να φωνάζουμε πως πρέπει να τροποποιηθεί γιατί δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα σε σχέση με τη βία στα γήπεδα, παρά μόνο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε ομάδες όταν μαζικά απείχαν χιλιάδες φίλαθλοι, να αποξενώσει από το άθλημα άλλους τόσους που συνεχίζουν να απέχουν και να δημιουργήσει σοβαρά δημοκρατικά ελλείματα μέσω ενός διάτρητου σε επίπεδο ελέγχου μαζικού φακελώματος.

Η αποτυχία «δεν είναι ορφανή». Φέρει φαρδιά – πλατιά, την υπογραφή του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης του, κι’ αυτό είναι αυταπόδεικτο, διότι είναι παροιμιώδης ο ετσιθελισμός και η αλαζονεία με την οποία αποφάσισαν, υλοποίησαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον τρομονόμο. Αυτοί λοιπόν φέρουν και το βάρος της αποτυχίας του.

Ως ΕΔΟΝ, για ακόμα μια φορά, επαναλαμβάνουμε πως είναι αδήριτη ανάγκη όπως, πραγματοποιηθούν ουσιαστικές αλλαγές στη φύση και το χαρακτήρα της νομοθεσίας, αφαιρώντας της τον κατασταλτικό «Θατσερικό» χαρακτήρα. Η βία είναι φαινόμενο κοινωνικό και ως τέτοιο, μέσα από την φιλοσοφία της πρόληψης και της διαπαιδαγώγησης πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 

Γραφείο Τύπου
31.10.22

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.