Συνάντηση ΕΔΟΝ με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου

Ως ΕΔΟΝ Πραγματοποιήσαμε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, και αντιπροσωπεία του Κόμματος, στα πλαίσια της εκστρατείας του Τμήματος Νέων Εργαζομένων «Παραφουσκωμένες Τιμές | Ξεφούσκωτοι Μισθοί | Στήριξη των νέων εργαζομένων τώρα».



Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Σ. ΕΔΟΝ, Σεβήρου Κούλα
Υπάρχει άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι νέοι εργαζόμενοι


Tο Τμήμα των Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ, για ακόμα μία χρονιά, πραγματοποιεί εκστρατεία που φέτος αφορά στα βασικά προβλήματα των νέων, τα οποία χωρίζονται στο εξής τρίπτυχο.

Από τη μία τα ζητήματα της ακρίβειας που κυριολεκτικά έχουν τσακίσει τους νέους εργαζόμενους, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις και στηρίζοντας τις προσπάθειες του ΑΚΕΛ που έχει αναλάβει νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες.

Ένας δεύτερος πυλώνας είναι η άμεση ανάγκη να κατοχυρωθούν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Να κατοχυρωθεί ελάχιστος κατώτατος μισθός. Να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Και ένας τρίτος πυλώνας με τον οποίον καταπιάνεται η εκστρατεία μας είναι το πρόβλημα του στεγαστικού. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά έχει καταντήσει ένα από τα χειρότερα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ένας νέος. Γιατί πραγματικά διερωτόμαστε πώς μπορεί να απαντήσει κάποιος στο ερώτημα, τί να διαλέξω οικογένεια ή σπίτι; Γιατί πλέον βλέπουμε την πραγματικότητα. Η απάντηση είναι ούτε η οικογένεια ούτε σπίτι.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Υπάρχει άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι νέοι εργαζόμενοι. Από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.

Στα πλαίσια της εκστρατείας πραγματοποιήσαμε εξορμήσεις με συγκεκριμένο υλικό σε χώρους δουλειάς νέων εργαζομένων. Έχουμε πραγματοποιήσει συζητήσεις με νέους εργαζόμενους σε διάφορες πόλεις. Και έχουμε πραγματοποιήσει μία σειρά από συναντήσεις όπως και τη σημερινή με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, τον οποίο ευχαριστούμε.


*Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, στα πλαίσια της εκστρατείας «Παραφουσκωμένες Τιμές | Ξεφούσκωτοι Μισθοί | Στήριξη των νέων εργαζομένων τώρα»

Βίντεο δήλωσης ΓΓ ΕΔΟΝ

 

 

Γραφείου Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

13/05/2022

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.