Ολοκλήρωση εργασιών 20ου Παγκύπριου Συνεδρίου ΕΔΟΝ και εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου 8 και 9 Ιανουαρίου 2022

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 20ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΟΝ που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας από τις 8 μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2022. Κατά την τελευταία μέρα του Συνεδρίου εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης και τα Ψηφίσματα για τη Διεθνή κατάσταση, την Τ/κ νεολαία, το Ψήφισμα αλληλεγγύης προς το λαό της Κούβας, το Ψήφισμα για τον φασισμό και την ενδυνάμωση του αντιφασιστικού μετώπου καθώς επίσης και η Οικονομική Έκθεση.

Το 20ο Παγκύπριο Συνέδριο καθόρισε τους στόχους και τις επιδιώξεις της Οργάνωσης για την επόμενη τριετία. Στόχους για συνέχιση της οργανωτικής ανάκαμψης, ενίσχυσης της ουσιαστικής παρέμβασης στη νεολαία. Στόχους για περαιτέρω μαζικοποίηση, αναδιοργάνωση και αντεπίθεση, κόντρα στις πολιτικές και τις ευρύτερες συνθήκες που διαμορφώνουν μια ζοφερή πραγματικότητα για τη νέα γενιά.

Η ΕΔΟΝ μέσω του Συνεδρίου, διαβεβαιώνει τη νεολαία και τον Κυπριακό Λαό ότι θα παραμείνει στην πρωτοπορία των αγώνων για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, στους αγώνες ενάντια στον φασισμό που σήκωσε κεφάλι, καθώς επίσης και τους αγώνες για διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς και διεκδίκηση των κεκτημένων της.

Την δεύτερη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, ενώ κατά το κλείσιμο των εργασιών απευθύνθηκε με ομιλία του προς τους Σύνεδρους ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Στο διήμερο Συνέδριο συμμετείχαν πέραν των 400 αντιπροσώπων, από όλες τις Τ.Ο. της Κύπρου και του εξωτερικού. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Τουρκοκυπριακών πολιτικών οργανώσεων νεολαίας και πέραν των 20 ξένων εκπροσώπων από Οργανώσεις Νεολαίας – Μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών. Η πρώτη Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, για να εκλέξει τον Γενικό Γραμματέα, τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα, την Κεντρική Γραμματεία και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Κατά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων μελών του 60μελούς Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης εκλέγηκαν οι εξής:

Σεβήρος Κούλας, Συλικιώτης Άλκης,Τοφαρή Ιάκωβος, Αγαθού Σταύρος, Μενελάου Ανθούλα, Πανταζής Χαράλαμπος, Γερολατσίτης Αλέξανδρος, Κούκου Παντελίνα, Μακρής Χρίστος, Σόλωνος Ανδρέας, Χρυσάνθου Κωνσταντίνα, Χαραλάμπους Φωτεινή, Νεοφύτου Δήμητρα, Κούκος Πέτρος, Χριστοφόρου Λένος, Δίπλαρου Μαρία, Δημοσθένους Λευτέρης, Λαζαρή Σοφία, Παναγιώτου Άννα, Σιααπάν Ρεβέκκα, Αντούνας Καλλής, Αντωνίου Έλενα, Δημητρίου Μηνάς, Κώστα Άντρεα, Μανώλη Μάριος, Στεφανής Ανδρέας, Δημητρίου Άγγελος, Παφίτης Δημήτρης, Παναγή Χρυσόστομος, Παναγιώτου Δέσποινα, Χατζηγεωργίου Σταύρος, Σκαρπάρης Παναγιώτης, Χαραλάμπους Χριστόφορος, Αθηνή Παναγιώτης, Πιτταράς Χριστόφορος, Τσακιστός Απόστολος, Μωυσέως Χρυσόστομος, Χατζηηλία Μάριος, Γεωργίου Ορθοδοξία, Παναγιώτης Παναγιώτου, Χριστοδούλου Στέφανος, Μιχαήλ Μέλιος, Χριστοφόρου Σάββας, Αγγελή Άγγελος, Κουσπής Μάριος, Πέτρου Πέτρος, Κάβελη Ζαχαρίας, Ιωάννου Παύλος, Μανώλη Χριστιάνα, Κωνσταντίνου Ερνέστος, Σκούρου Γιώργος, Δημητρίου Μαριλένα, Γρηγορίου Γρηγόρης, Αργυρού Μόδεστος, Ζαντή Χάρις, Μιχαήλ Ερμιόνη, Πάζουρου Κούλα, Παναγιώτου Κωνσταντίνα, Σακκάς Χαράλαμπος, Δαμιανίδης Μιχάλης

9 Ιανουαρίου 2022

© 2024 EDON. All Rights Reserved.