Κάλεσμα ΕΔΟΝ για συμμετοχή στην εκδήλωση αλληλεγγύης με τον λαό της Παλαιστίνης

Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ στέλνει θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον παλαιστινιακό λαό που για άλλη μια φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με το πιο ωμό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού.

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί εδώ και μέρες τη νέα κλιμάκωση βίας στα παλαιστινιακά εδάφη. Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση οξύνεται ακόμη περισσότερο με τις τελευταίες ώρες να γίνεται λόγος για χερσαία επέμβαση στη Γάζα. Η βία των τελευταίων ημερών ξεκίνησε όταν Ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε σφοδρές επιθέσεις, σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τρομοκρατώντας λεηλατώντας και κλέβοντας τα σπίτια των Παλαιστινίων. Οι εικόνες φρίκης που φτάνουν κοντά μας καθημερινά, δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο για την Παλαιστίνη. Είναι η «κανονικότητα» μέσα στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά στην Γάζα, είναι η καθημερινότητα για τους Παλαιστινίους και η «ρουτίνα» για τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Ως Κύπριοι, θύματα, αποικιοκρατίας, εισβολής, ξεριζωμού, κατοχής, και εποικισμού, λέμε ξεκάθαρα πως το έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού, αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ταυτόχρονα ξεσκέπασμα, του πραγματικού προσώπου του συστήματος στο οποίο ζούμε. Είναι ο ιμπεριαλισμός, είναι το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι του. Στην Κύπρο ονομάζεται Τουρκία και στην Παλαιστίνη Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση όσων είτε συγκαλύπτουν είτε προσπαθούν δημιουργήσουν σύγχυση γύρω από τη δολοφονική στάση του Ισραήλ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τον θύτη.

Η ΕΔΟΝ, πιστή στις αρχές του διεθνισμού και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και καλεί σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην πλατεία Ελευθερίας, την Κυριακή 16/5, στις 18:00.

 

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
14/05/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.