Η ΕΔΟΝ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Σωρεία ντοκουμέντων έχουν κατατεθεί τα τελευταία 5 χρόνια που αποδεικνύουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Εγκληματικός χαρακτήρας ο οποίος εκπορεύεται από το ναζιστικό ιδεολόγημα των αυτοαποκαλούμενων «ηττημένων του ‘45», την προσήλωση στην ανωτερότητα της φυλής και την τυφλή υπακοή στον αρχηγό. Το ίδιο ιδεολόγημα, που καθοδηγεί και το παράρτημα της Χρυσής Αυγής εδώ στην Κύπρο, το ΕΛΑΜ.

 

Είναι λοιπόν η ναζιστική ιδεολογία που οδηγεί τους Χρυσαυγίτες να πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, συνδικαλιστών, αντιφασιστών και άλλων προοδευτικών ανθρώπων με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το χέρι των φασιστών οπλίστηκε από το μεγάλο κεφάλαιο, από το σύστημα που αναπαράγει την εκμετάλλευση, τις ανισότητες και την αδικία. Το σύστημα που θέλει με κάθε τρόπο, ακόμα και δίνοντας χώρο στην εγκληματική ιδεολογία του φασισμού, να σιγήσει τις φωνές των ανθρώπων που αγωνίζονται για ειρήνη, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Το σύστημα που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό, που κλείνει τα σύνορα στους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που στοιβάζει πρόσφυγες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που φτωχοποιεί τους λαούς με τις πολιτικές του.

 

Κανένας δεν μπορεί να πει πλέον ότι δεν ήξερε. Οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, δεν είναι αθώοι και η θέση τους είναι πίσω από τα κάγκελα, όχι γιατί ο φασισμός τσακίζεται στις δικαστικές αίθουσες αλλά γιατί αυτό προστάζει το περί δικαίου αίσθημα του λαού, αυτό προστάζει ο σεβασμός στις οικογένειες του Φύσσα, του Λουκμάν, του Αμπντούλ Μάναν και όλων των θυμάτων της ναζιστικής συμμορίας.

 

Ως ΕΔΟΝ ξέρουμε πολύ καλά ότι ο φασισμός δεν θα νικηθεί με μια καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου. Ο φασισμός τσακίζεται από τους λαούς στους δρόμους, στις πλατείες, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στα γήπεδα, στους χώρους δουλειάς. Ο φασισμός τσακίζεται στον αγώνα για μια κοινωνία που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και τις ανισότητες, γιατί όπως έγραψε και ο Μπρεχτ: «ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή».

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

06/10/2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.