Η ΕΔΟΝ για την επερχόμενη συνεδρία της Επ. Νομικών της Βουλής σε σχέση με τον τρομονόμο στον αθλητισμό

Ενόψει της επερχόμενης συνεδρίας την Επ. Νομικών της Βουλής στην παρουσία του νέου Υπ. Δικαιοσύνης και έχοντας υπόψιν μας τις δεσμεύσεις που έχουν εξαγγείλει οι κυβερνώντες, για κατάθεση τροποποιήσεων στη νομοθεσία που αφορά την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, ως ΕΔΟΝ σημειώνουμε τα ακόλουθα:


·         Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η νομοθεσία για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους έχει επηρεάσει με καταστροφικό τρόπο τον κυπριακό αθλητισμό και ιδίως το κυπριακό ποδόσφαιρο.

·         Η φετινή αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε πρόσφερε μερικές από τις πιο απογοητευτικές και καταθλιπτικές εικόνες άδειων γηπέδων στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού, αφού έστρεψε χιλιάδες φίλαθλους μακριά από τα γήπεδα.

·         Σωματεία, φίλαθλοι, οργανωμένα σύνολα, κόμματα και οργανώσεις νεολαίας έχουν τοποθετηθεί δημόσια αρκετές φορές με κοινό παρονομαστή την ανάγκη τροποποίησης της νομοθεσίας.


Ως ΕΔΟΝ απαιτούμε από την Κυβέρνηση όπως προχωρήσει άμεσα, όπως έχει δεσμευτεί, στην κατάθεση τροποποιήσεων πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής για το καλοκαίρι, ούτως ώστε αυτοί να εφαρμοστούν από τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Ταυτόχρονα όμως, σημειώνουμε πως η όποια προσπάθεια για επιφανειακές και μη ουσιαστικές αλλαγές στη φύση και το χαρακτήρα της νομοθεσίας, αυτές δηλαδή που τον καθιστούν ως «Τρομονόμο» με καθαρά κατασταλτικό χαρακτήρα, με απουσία του στοιχείου της πρόληψης και διαπαιδαγώγησης, με την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας και το μαζικό φακέλωμα του φίλαθλου κόσμου κ.α. δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα. Αντίθετα, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά τον κυπριακό αθλητισμό και θα αποτελούν ακόμα μια επικοινωνιακή προσπάθεια των κυβερνώντων να συγκαλύψουν την παταγώδη αποτυχία των πολιτικών τους, αυτή την φορά, και στον αθλητισμό. Σε τέτοια περίπτωση, θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντι τους.


Αθλητικό Γραφείο
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

13/06/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.