Η ΕΔΟΝ για την έναρξη της εκστρατείας του τμήματος Νέων Εργαζομένων της με τίτλο «Δικαίωμα στη στέγη - Αξιοπρέπεια στη νέα γενιά»

Το Τμήμα Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ, θα πραγματοποιήσει και φέτος την καθιερωμένη εκστρατεία του, αυτή τη φορά κάτω από το τίτλο «Δικαίωμα στη στέγη – Αξιοπρέπεια στη νέα γενιά». Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απριλίου.

Μέσα από την φετινή εκστρατεία θέλουμε ως ΕΔΟΝ να αναδείξουμε, μεταξύ άλλων, το στεγαστικό πρόβλημα το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα της νέας γενιάς και όχι μόνο. Η ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής, η αύξηση των τιμών των ενοικίων, η καταπολέμηση του φαινομένου των αστέγων, τα προσφυγικά επιδόματα και γενικά τα στεγαστικά ζητήματα που αφορούν, τόσο τη νέα γενιά, όσο και την κυπριακή κοινωνία στο σύνολο της, είναι τα κύρια ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί η εκστρατεία. 

Μέσα στα πλαίσια της φετινής μας προσπάθειας θα προσπαθήσουμε παράλληλα να γίνουμε δέκτες των προβλημάτων και των προβληματισμών των νέων, καθώς θα προχωρήσουμε σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τη στεγαστική πολιτική που αφορά τους νέους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις σε όλες τις επαρχίες για διανομή σχετικού εντύπου, συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και αρκετές άλλες πρωτοβουλίες προς ενημέρωση του κόσμου για τις θέσεις της Οργάνωσης μας.

Ως ΕΔΟΝ, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι αντιπαλεύουμε τη λογική που αφήνει το δικαίωμα της στέγασης των νέων στις ορέξεις της αγοράς. Απορρίπτουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται περιορίζοντας το δικαίωμα στη στέγη μόνο σε μια μερίδα πληθυσμού που έχει αυξημένη οικονομική δυνατότητα. Τις πολιτικές που δημιούργησαν άστεγους στην Κύπρο και που έχουν αφανίσει όλα τα κονδύλια για προώθηση της στεγαστικής πολιτικής προς τους νέους.

Τμήμα Νέων Εργαζομένων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

12/04/2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.