Η ΕΔΟΝ για την επέτειο του θάνατου του προδότη της Κύπρου, Γρίβα

 

49 χρόνια από το θάνατο του προδότη της Κύπρου, Γρίβα, και ακόμη και σήμερα υπάρχουν αυτοί που πραγματοποιούν μνημόσυνα στον βασικότερο υπαίτιο για τον διαμελισμό της πατρίδας μας.

Πλέον, με την πάροδο των χρόνων, με περισσότερη άνεση επιδίδονται στην προσπάθεια παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας, στην προσπάθεια να δώσουν συγχωροχάρτι στους υπαίτιους του εγκλήματος σε βάρος του τόπου μας. Διότι τότε -μερικά χρόνια πριν- βρισκόμασταν πολύ κοντά στο πραξικόπημα και την εισβολή και στη μνήμη του κόσμου ήταν φρέσκες οι αναμνήσεις από τα αντίσκηνα, τους νεκρούς που είχαν ταφεί και του κόσμου που έψαχνε τους αγνοούμενους μερόνυχτα. Δεν μπορούσαν να επιβάλουν αυτό που σήμερα, νομίζουν πως τους είναι πιο εύκολο.

Σήμερα, που έχουν αλλάξει πολλά, με θράσος η δεξιά και η ακροδεξιά, τιμούν τον ολετήρα της Κύπρου με κάθε επισημότητα. Τώρα που οι χρονικές αποστάσεις μεγάλωσαν και η μνήμη αδυνάτισε. Αδυνάτισε, αλλά ευτυχώς όχι για όλους. Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε αυτούς που έδωσαν με τις προδοτικές τους πράξεις, γη και ύδωρ στον κατακτητή.

Δυστυχώς όμως στο βωμό της εξουσίας και του πρόσκαιρου κομματικού οφέλους βρίσκουν συμπαραστάτες. Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες η αλλοπρόσαλλη και ανιστόρητη στάση των κομμάτων που στηρίζουν το Νίκο Χριστοδουλίδη (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ) ενέκριναν την αποδέσμευση κονδυλίων για τη δημιουργία του μουσείου του Γρίβα, αλλά και όλες τις δαπάνες που αφορούν δραστηριότητες, εκδηλώσεις, μνημόσυνα, ξεναγήσεις αλλά και τη συντήρηση μνημείων που έχουν σχέση με τον Γρίβα.

Πριν λίγες μέρες, οι πολιτικοί απόγονοι του προδότη της Κύπρου, αυτός ο συρφετός της δεξιάς, ακροδεξιάς και των εθνικιστικών κύκλων συνεχίζοντας την προσπάθεια αναποδογυρίσματος της ιστορίας, τίμησαν για ακόμα μια φορά τον «ήρωα» χωρίς ίχνος ντροπής προς τις μαυροφορούσες χαροκαμένες μάνες, γυναίκες και παιδιά, που υπάρχουν για να μας θυμίζουν ακόμα τα πεπραγμένα του Γρίβα και των οπαδών του.

Δεν φτάνει που μνημονεύουν τον Γρίβα, συνεχίζουν τη δικαίωση και διαιώνιση του σωβινισμού και της ενωσιολογίας, εξυπηρετώντας το σημερινό στάτους κβο. Προς αυτή την εξυπηρέτηση συμβάλει και η εγκληματική τους στάση και διαχείριση σε σχέση με το Κυπριακό.

Ως ΕΔΟΝ, δεν θα σταματήσουμε πότε να αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας. Θα καταδεικνύουμε, στο λαό και στη νεολαία την ιστορική αλήθεια, και θα στεκόμαστε απέναντι στα εθνικιστικά ξεσπάσματα της συναγερμικής παράταξης, του ακροδεξιού δεκανικιού της ΕΛΑΜ και των συμπαραστατών τους.

Η δικαίωση των νεκρών και των πραγματικών ηρώων του λαού μας, παραμένει η επίτευξη του πολυπόθητου στόχου για επανένωση του τόπου μας. Σε αυτή την προσπάθεια η ΕΔΟΝ ήταν, είναι και παραμένει συνεπής και πρωτοπόρα. 

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

27/01/2023

© 2024 EDON. All Rights Reserved.