Αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ στην Ρώμη

Αναχώρησε χθες, 9 Ιουνίου 2022, για τη Ρώμη η αποστολή της ΕΔΟΝ, η οποία θα συμμετέχει στο 3ο Συνέδριο του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας (Fronte della Gioventù Comunista, FGC). Την Οργάνωση θα εκπροσωπήσει ο Άλκης Συλικιώτης, μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ.

Με την FGC μας δένουν στενές σχέσεις συντροφικότητας και αλληλεγγύης. Σχέσεις που ενισχύονται μέσα από την κοινή δράση των οργανώσεων μας μέσα από τις γραμμές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, αλλά και μέσα από την αμοιβαία αλληλεγγύη στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνουν οι Οργανώσεις μας σε Κύπρο και Ιταλία.

Είναι με ιδιαίτερο σεβασμό που χαιρετίζουμε το 3ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους αγώνες της. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μια Οργάνωση με μόλις 10 χρόνια ιστορίας, κατάφερε να εδραιωθεί στις συνειδήσεις της προοδευτικής και ριζοσπαστικής νεολαίας της χώρας σε τέτοιο βαθμό, που οργάνωσε και ηγήθηκε των μαθητικών κινητοποιήσεων που «παρέλυσαν» την Ιταλία πριν μερικούς μήνες.

Οι αγώνες των συντρόφων μας στην Ιταλία για δημόσια και δωρεάν παιδεία, οι αγώνες τους για το δικαίωμα στη δουλειά και για δουλειά με δικαιώματα, είναι κοινοί με τους δικούς μας αγώνες, αφού ο αντίπαλός μας είναι κοινός: η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και το σύστημα που τη γεννά. Σε Κύπρο και Ιταλία, είναι ξεκάθαρο πως οι αγώνες μας μπορούν και πρέπει να κερδηθούν!


Γραφείο Διεθνών Σχέσεων Κ.Σ. ΕΔΟΝ
10 Ιουνίου 2022

© 2024 EDON. All Rights Reserved.