Αρχική

Η ΕΔΟΝ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας

Η ΕΔΟΝ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους χιλιάδες συμπατριώτες μας τουρκοκύπριους, που ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα της τουρκοκυπριακής συνδικαλιστικής πλατφόρμας και διαδήλωσαν ώμο με ώμο, ενάντια στο φασισμό, αψηφώντας τις βροχές και το κρύο, με σύνθημα «Για την ειρήνη και τη δημοκρατία».

Αφορμή ήταν τα θλιβερά γεγονότα της περασμένης βδομάδας, με την επίθεση από φασιστικά στοιχεία στην εφημερίδα «Αφρίκα» και στον δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ, αλλά και τη φραστική επίθεση από «βουλευτές» των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και Αναγέννησης, προς τη «βουλευτή» Ντογούς Ντεριά όταν αυτή ανέβηκε στο βήμα «βουλής».

Οι τουρκοκύπριοι απέδειξαν για άλλη μια φορά με τη μαζική τους συμμετοχή στη χθεσινή διαδήλωση ότι αντιστέκονται στην τουρκική κατοχή κι αγωνίζονται για την επανένωση του τόπου μας. Απέδειξαν ακόμα πως αντιστέκονται στον τουρκικό ιμπεριαλισμό και στις προσπάθειες της Άγκυρας να θέσει υπό τον έλεγχο και την επιρροή της την καθημερινή ζωή των τουρκοκύπριων στα κατεχόμενα.

Η μαζικότητα και ο δυναμισμός της χθεσινής εκδήλωσης επιβεβαιώνουν ακόμα πως η ελπίδα για λύση, απελευθέρωση κι επανένωση δεν έχει χαθεί και ούτε πρόκειται. Ώσπου υπάρχουν άνθρωποι και στις δύο κοινότητες που αντιμάχονται τον εθνικισμό και το φασισμό, η φλόγα της ειρήνης θα παραμένει άσβεστη.

Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τους χιλιάδες Κύπριους, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους νέους και νέες, που θέλουν να ζήσουν μαζί ειρηνικά στην κοινή μας πατρίδα. Σε μια πατρίδα που θα ‘ναι μάνα όλων των παιδιών της, που μαζί θα χτίζουμε το κοινό μας μέλλον.

Γραφείο Επαναπροσέγγισης

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

27/01/2018

loader