Αρχική

Μήνυμα Αλληλεγγύης ΕΔΟΝ προς τον λαό της Κούβας ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ

Το Κεντρικό Συμβούλιο ΕΔΟΝ δηλώνει παρόν στη διεθνή εκστρατεία ενάντια στον αποκλεισμό της Κούβας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Καταδικάζουμε έντονα αυτό τον άδικο και συνεχιζόμενο αποκλεισμό, ο οποίος για σχεδόν 54 χρόνια έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες δυσκολίες στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς επίσης και στις συνθήκες διαβίωσης του κουβανικού λαού με στόχο να χτυπήσει την παραδειγματική αντίσταση του, αλλά και τα αποτελέσματα της ιστορικής Κουβανικής Επανάστασης. 

Εναντιωνόμαστε έντονα σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά ζητήματα της Κούβας ή όποιας άλλης χώρας στον κόσμο. Επαναβεβαιώνουμε τη διαχρονική και σταθερή μας θέση για την ανάγκη του άμεσου τερματισμού του απάνθρωπου, εγκληματικού και καταστροφικού εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού που επιβάλουν οι ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας και του λαού της.

Για άλλη μια φορά, η ΕΔΟΝ εκφράζει αλληλεγγύη στους αγώνες του κουβανικού λαού, ο οποίος σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, έχει καταφέρει να διασφαλίσει την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα, καθώς επίσης και να επιτύχει σειρά επιτευγμάτων στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. 

Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη διεθνών πρωτοβουλιών για τη στήριξη του Κουβανικού λαού, το παράδειγμα του οποίου δίνει ελπίδα στους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου και αποδεικνύει ότι ο λαός είναι η πραγματική δύναμη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για ένα κόσμο της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού.

Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη. 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

 

27/10/2016

loader